WORK

CONTACT

CV

 

ONE ACT PLAY(2018)

curated best of graduates exhibition at AG, Utrecht

 

pictures by Academiegalerie

 

'In One Act Play presenteren Annabelle Binnerts – vorig jaar afgestudeerd bij Beeld en Taal aan Gerrit Rietveld Academie – en Caz Egelie – kersvers alumnus HKU Beeldende Kunst – een door hen samengestelde selectie van werk van afstudeerders van kunstacademies in heel Nederland. Een tentoonstelling met een best of graduates-karakter dus, maar met als belangrijk verschil dat het in One Act Play om een show gaat waarin het getoonde werk geen één op één versie is van wat tijdens de afstudeerexpositie te zien was, maar gedeeltelijk en als onderdeel van een groter geheel gepresenteerd wordt.

 

De 23 kunstenaars worden uitgenodigd om een specifiek element uit hun afstudeeroeuvre te laten zien, en maken op die manier kennis met het fenomeen van de gecureerde groepsexpositie. Daarnaast worden de deelnemers betrokken bij de inrichting van de tentoonstelling, om zo in samenwerking met de samenstellers tot verrassende nieuwe combinaties van werk te komen. Aan enkele kunstenaars zal worden gevraagd om een nieuw werk te maken in de vorm van een performance. Deze performances zullen te zien zijn op de opening van One Act Play en tijdens het Utrecht Uitfeest op 15 september.

 

AKI Enschede : Karin Hansmann | AKV / ST. JOOST Den Bosch : Malou Engbers, Linde de Greeff, Anna Spiliotopoulou | ARTEZ Arnhem : Romar de Bonte, Evita Bouwmeester, Hanneke Klaver, Mirthe de Leeuw, Ruben Planting | GERRIT RIETVELD ACADEMIE  Amsterdam : Elina Birkehag, Ida Brottmann Hansen, Galatée Martin | HKU Utrecht : Sandra Heemskerk, Tjobo Kho, Fadenka van der Sloot, Joost Termeer, Gert Wessels | KABK Den Haag : Jette Dalsgaard, Daniël Siegersma | MAFAD Maastricht : Sara Bachour | ACADEMIE MINERVA Groningen : Eva Cremers, Rueben Millenaar'